skip to Main Content

Mountainbike bliver stadig mere udbredt

De er ikke lige populære alle steder, mountainbikerne. Når de kommer drønende ad skovstierne og overhaler motionsløbere og hundeluftere, kan der nok falde et knubbet ord af, fordi der er fart over feltet, og de to- og firbenede bliver forskrækkede. Men det bliver stadig mere populært at cykle på mountainbike, og faktum er da også, at det er en knaldgod form for motion. Man får bevæget sig, brugt sine muskler og øvet sine koordinationsevner, når hjulet skal holdes i sporet og cyklen på højkant på de ofte ganske krævende ruter i skovene.

Der har de sidste mange år været en stor tilgang til mountainbikesporten i Danmark, og der cykles året rundt. Især i skovene, men også i det åbne land og ved stranden, hvor der etableres nye ruter hele tiden.

Alle kan være med

En af grundene til, at motion på mountainbike er blevet så populært er, at man kan være med på mange forskellige niveauer. Vil du cykle alene for motionens skyld, kan du med en forholdsvis billig cykel få mange fornøjelige ture på de forskellige ruter, og vil du dyrke sporten mere intensivt og måske endda på konkurrenceplan, er der både klubber og mere løse sammenslutninger, hvor du kan dyrke sporten. Cyklerne kan fås i alle prislag, så der er noget for enhver pengepung og ethvert interesse-niveau.

De fleste nøjes med at cykle her i Danmark, hvor der er mange udfordrende rutter, men for entusiasterne er målet ofte at rejse til udlandet og køre ‘downhill’, det vil sige ned ad mountainbike-ruter i bjergene. Det kræver for alvor, at man kan cykle, men også at udstyret er i orden og at man har styr på udstyr til personlig sikkerhed. Hjelm, knæ- og albuebeskyttere og andre personlige værnemidler er afgørende, hvis man vil dyrke downhill mountainbike.

Mountainbike er en sport, som du kan dyrke alene eller sammen med andre, og det er også en af grundene til, at sporten er blevet så populær. Kører du alene, kan du køre, når du vil, og blot du har styr på sikkerheden og har din telefon med, så du kan komme i kontakt med omverdenen, hvis uheldet skulle være ude, er det helt fint. Mange foretrækker dog at køre sammen med andre, fordi man nyder samværet og også føler sig mere tryg.

Vis hensyn til de andre i området

Vælger du at køre mountainbike, er det vigtigt, at du viser hensyn til andre og ikke bare drøner rundt, hvor det passer dig, så gående, hunde og andre må springe for livet. Hvis du viser hensyn, er der plads til alle, og så går mountainbikekørere og andre brugere af naturen fint hånd i hånd. Bedst er det holde sig til de afmærkede rutter, hvor der også er taget højde for sikkerheden.

Back To Top