skip to Main Content

Udstyr til løb

Da motionsløb begyndte at blive populært for snart en del årtier siden, kunne man godt se løbere, der vandt et konkurrenceløb iført klassiske Converse high tops, de klassiske gummisko udviklet af basketballspilleren Chuck Taylor i det 20. århundredes begyndelse. Men sådan spiller klaveret ikke mere. I dag er løb blevet en udstyrssport som så mange andre, og det gælder både med hensyn til sko, sokker og strømper og tøj i det hele taget.

Løbesko er i dag helt afgørende for den præstation, som løberen kan yde, og der er udviklet mange specielle modeller, som tager højde for løberens vægt, fødder og ben samt løbestil. Vil du selv opnå gode resultater og undgå skader, kan det være en fordel at gå i en specialforretning for løbeudstyr og få foretaget en løbetest, så man kan vurdere, hvilken type sko, der vil være den optimale for dig.

Løbetøj bør være svedabsorberende og kunne afgive kropsvarme og fugtighed samtidig med, at du kan holde varmen i koldt vejr. Det er direkte usundt at løbe i gennemblødt tøj, hvor du ikke kan komme af med sveden, og det vil nedsætte dine præstation mærkbart.

Back To Top