skip to Main Content

Udstyr til klatring

Klatring er blevet en af de meget populære outdoor sportsgrene. Ja, faktisk dyrker mange også klatring indendørs på klatrevægge i haller og på indendørs bouldering anlæg, men den store fornøjelse med klatring kommer nu udendørs, hvor man både mærker vinden og får masser af frisk luft. De senere år er klatring blevet udbredt både som motion og konkurrencesport.

Når du begynder på klatresport, er et par gode klatresko noget af det første udstyr, du skal købe. Desuden gode handsker, som sikrer dig et godt greb. Ved bouldering, hvor man klatrer på store sten, er der for så vidt ikke brug for så meget andet, men vil du træne friklatring på klippevægge og i bjerge, kræves der lidt mere. Så skal du se efter særligt reb, bremser, taljer og spigre, så du kan gøre sig fast og sørge for at klatre på sikker vis i vanskeligt terræn.

En del har kastet sig over den særlige disciplin inden for klatring, som kaldes isklatring, og den stiller krav til særligt udstyr som isøkser m.v.

For den almindelige amatørklatrer er gode sko og handsker det vigtigste, og det er vigtigt at vælge en størrelse, der går snævert til, så du sikrer dig et godt greb.

Back To Top