skip to Main Content

Outdoor – sportsgrene i stigning

Det er blevet meget populært at dyrke outdoor sport. Ikke mindst her under coronakrisens nedlukning, hvor vi har fundet ud af, at vi kan færdes i naturen uden risiko for at blive smittet, fordi den friske luft er en god smittebarriere. Og i stedet for bare at spadsere ud ad skovstierne har ganske mange valgt at kaste sig over en outdoor sportsgren for på den måde at få brugt kroppen lidt mere.

Mange dyrker mountainbiking

En af de sportsgrene, der fort alvor har fået luft i dækkene, er mountainbiking, hvor de senere år har vist en stigning på 15-23 procent flere mountainbikere om året. Og tallet er vokset endnu mere det seneste år.

Vil du køre mountainbike, skal du have lidt udstyr. Er du ny i faget, så begynd med en ikke for dyr cykel, som du så kan udskifte til en dyrere model, hvis du bliver bidt af sporten. Det er også en god idé med hjelm, albue- og knæbeskyttere og vindtæt tøj, der samtidig kan ånde, så du ikke bliver alt for klam, når du sveder.

Der er etableret cykelruter til mountainbike i mange skove, men alligevel hører vi af og til om konflikter mellem mountainbikerne og de andre skovgæster. Dyrker du mountainbike, så gør andre den tjeneste, at du holder dig til de afmærkede ruter og tag hensyn til, at andre skovgæster måske ikke kan høre dig, før du er helt tæt på dem. Hvis man viser gensidige hensyn over for hinanden, så går det hele nok.

Løb og jogging

Den allermest populære motionsform og outdoor sportsgren herhjemme er løb – som kan være alt fra konkurrenceløb til hyggejogging. Er du til det sidste, kan du for eksempel finde lækre joggingbukser eller andre bekvemme bukser på NA-KD, sådan at du kan løbe dig i form med stil.

Knap en tredjedel af alle danskere tager med mellemrum løbeskoene på, så løb er populært i mange aldersgrupper. Løb er på alle måder en behagelig outdoor sportsgren. Man kan dyrke den alene, hvis man er til det, eller i klubber eller sammen med løbekammerater, hvis man gerne vil have en fælles platform og har brug for et moralsk rygstød til at komme afsted.

Er du et ægte outdoor menneske, vil du med glæde kunne dyrke løb udendørs hele året. Det er kun et spørgsmål om påklædning, og der er en stor fornøjelse ved at komme ud løbegearet en kold vintermorgen og så opleve, hvordan man får kroppen løbet varm og pludselig slet ikke mærke kulden omkring én.

Outdoor kan dyrkes på alle niveauer, og det vigtigste er ikke, at du bliver eliteudøver inden for dit felt, men at du lærer at bruge naturen og får fornøjelse af at komme ud. Dit helbred har rigtig godt af outdoor aktiviteterne, og har du børn, er det en fantastisk måde at skabe noget fælles sammen med dem. Mange unge mennesker fortsætter deres aktive outdoor liv, fordi de fra barnsben er blevet taget med på hikes, kajakture eller klatreture sammen med deres forældre – de gode vaner grundlægges tidligt!

Back To Top