skip to Main Content

Kør på mountainbike i den vilde natur

Mountainbiking er en herlig motionsform, og du kan køre på mountainbike nærmest året rundt i Danmark. Der findes megen fantastisk natur i Danmark, så der er masser af muligheder for at cykle rundt i skovområder, op og ned ad bakker og køre ad lige strækninger.

Når man kører mountainbike, så kommer man hurtigt i god form. Men måske har du ikke motioneret i et stykke tid, og der er kommet nogle ekstra kilo på sidebenene, som du gerne vil smide, før du går i gang med mountainbiking. I så fald kan du begynde med at købe en god crosstrainer hos Gorilla Sports, og når du træner på den, vil du hurtigt opleve, at kiloene rasler af dig. Så er du klar til at cykle på din mountainbike, og det kan du enten gør på egen hånd, eller du kan melde dig ind i en lokal klub, hvor du kan møde andre, som interesserer sig for mountainbiking.

Kør forskellige ruter i naturen

Naturen gør os godt, og den styrker dit mentale helbred, så du kan slippe stress og jag. Har du travlt på jobbet, kan det derfor anbefales at køre ud i naturen og motionere og slappe af. Du kan selvfølgelig godt vælge at køre den samme rute, når du træner, men de fleste foretrækker at variere træningen ved at køre ad forskellige ruter. Så får du også set nogle forskellige naturområder, og du skal koncentrere dig, så du ikke farer vild. Det er godt for både kroppen og sindet, at du udfordrer dig selv. Du kan planlægge nemme og svære ruter. Nogle ruter kan være flade strækninger, imens andre ruter kan være i kuperet terræn. På en mountainbike kan du også lære at lave forskellige tricks, hvilket er ret underholdende.

Sjov sport – men husk udstyret

Mountainbike er helt sikkert en af de sjove outdoor sportsgrene, man kan dyrke. Hvis du er træt af løb eller landevejscykling, så er det forfriskende at køre på mountainbike. Du kan vælge at bruge din sommerferie på at køre mountainbike i Danmark eller et sted i Europa og få spændende oplevelser. Før du tager af sted, skal du dog have det basale udstyr. Selvom dækkene på en mountainbike cykel er bredere end på en almindelig cykel, og man generelt står bedre fast på underlaget, så er der alligevel en risiko for at styrte i sving eller hvis man kører ned ad en skrænt. Derfor er det vigtigt, at man har udstyret i orden. Man skal have en sikkerhedsgodkendt hjelm på, og det kan også anbefales, at man har sko med skridsikre såler på. Dertil kommer albue- og knæbeskyttere til at absorbere de værste slag, hvis man falder af cyklen. Tag gerne noget komfortabelt tøj på, som du kan bevæge dig frit i, så det ikke strammer, og det skal helst være åndbart, for du kommer helt sikkert til at svede, når du kører på mountainbike.

Back To Top