skip to Main Content

Gode tips til aktiviteter under åben himmel for hele familien

Sjældent er der noget så skønt som aktiviteter i fri luft, hvor sanser og følelser kan møde massevis af nye indtryk. Og det bliver kun sjovere, når hele familien kan være med! Så hvorfor ikke drage mod naturens foræringer og gøre en god tur ud af det? For de små kan det kaste meget mere af sig end bare hygge, og der er sikkerhed for en forstærkning af de familiære bånd og sammenholdet.

Find frem til den perfekte aktivitet i fællesskab

Lyt til børnene! De har med sikkerhed deres helt egne idéer og områder, som de vil elske at udforske under åben himmel. God dialog giver gode oplevelser. Er de endnu så små, at der ikke er en mening, så lad egne interesser inspirere med spændende fortællinger og begrundelser forud for starten på aktiviteten. Måske et par af disse punkter kaster en fiks idé af sig.

Inspiration til sjove outdooraktiviteter

  • Pak kurv og tæpper, og tag på picnic i park, skov eller ved stranden.
  • Udforsk spændende landskaber med hikes, trekking og vandreture.
  • Tag på udflugt, og saml træ eller sten, der kan bruges som lærreder til maleprojekter hjemme i haven.
  • Leg naturfotografer og drag mod det lokale natur- og dyreliv.
  • Bliv sund med smutture på cykel, eller i rulleskøjter og løbesko.

Sørg for at have styr på grejet

Uanset hvilken vej I ender med at gå, så skal der være styr på udstyr og gear, hvis turen fører væk fra boligens grund. Husk at smutte forbi Kids Brand Store, hvis der er behov for nyt over- eller regntøj, så der er lidt til at stå imod vejrets utilregnelige forhold. Husk lappesæt og pumpe til cyklerne, og forbered gerne planer for lokationer, hvor vandflaskerne kan fyldes undervejs, så madpakken altid kan skylles let ned med væske.

Gør det til social, praktisk læring

Ikke meget står i vejen for at inkorporere fornuftig læring i friluftsoplevelserne. I disse tider, hvor vi alle bør dele viden og engagere os i dialogen omkring vedvarende miljøløsninger, kan det være fornuftigt at introducere de yngre familiemedlemmer på nye, spændende måder. Så hvorfor ikke starte en lille familiehave? Har I alligevel pladsen, så er det ganske overkommeligt at starte en lille rutine, hvor man planter blomster, frugt eller mikrogrønt. Snakken omkring miljø, klima og bæredygtighed opstår helt naturligt, og måske det vækker en aspirerende entusiast på klimaområdet i børnene. Lejlighed og byliv er ingen undskyldning. For Urban gardening og mindre, vertikalt landbrug har mange praktiske løsninger til familier med et fåtal af kvadratmeter. De små vil med sikkerhed blive inspirerede og forespørge, at den næste familietur går mod haver og friluftsliv.

Back To Top